Compromesos amb el medi ambient i la transició energètica

10/06/2020

Compromesos amb el medi ambient i la transició energètica

La inversió socialment responsable és un dels eixos estratègics de Colonial. Som conscients que ser sostenibles no és una opció sinó un deure, i ja fa uns anys que desenvolupem un pla estratègic de sostenibilitat 2015-2030.

Són diversos els objectius fixats en ell, com per exemple retallar més d'un 75% la petjada de carboni el 2030, més d'un 10% la intensitat energètica o aconseguir un 70% de consum d'energia verda. Són metes lligades a l'economia circular i a la biodiversitat, conceptes clau per a cuidar de la salut del planeta.

De moment, les xifres obtingudes indiquen que anem per bon camí: el 58% de la nostra cartera d'oficines ja està proveïda amb energia verda, i la seva petjada de carboni en abast 1+2 s'ha reduït en un 70%. A més, contemplem 64 accions que estan alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l'ONU, que fixen, per exemple, que les inversions tinguin criteris ambientals. En aquesta direcció, ja desenvolupem prop de 200.000 metres quadrats de nous edificis d'oficines amb un elevat acompliment ambiental i un baix consum energètic, gràcies a la tecnologia renovable.

Precisament, aquesta font d'energia és clau per a lluitar contra el canvi climàtic i deixa clar que des del real estate també es pot contribuir a frenar el canvi climàtic. I és que un dels altres objectius que ens hem marcat és que, en 2050, tots els nostres edificis siguin neutres en emissions.

En aquest moment, més d'un 92% de la nostra cartera té les certificacions mediambientals de referència mundial LEED o BREEAM, que garanteixen que l'immoble s'ha construït amb estàndards d'ecoeficiència i sostenibilitat. Un percentatge a tenir en compte, ja que moltes companyies del sector europeu no superen el 25%.

Gràcies a aquesta estaretègia, l'any passat, Breeam/Gresb, ens va reconèixer com a líder europeu en inversió responsable.

Queda clar que ara més que mai que cuidar del medi ambient és capital i, afortunadament, també tendència. Així ho indica l'informe ‘Global Sustainable Investment Review 2018’, que detalla que les inversions socialment responsables han crescut un 34% a nivell global en els dos últims anys i que, tal com fa Colonial, cada vegada més empreses estan compromeses a fer del planeta un lloc millor.

Más artículos de Colonial