Arquitectura i llum es fusionen un any més a LlumBCN

12/02/2020

Arquitectura i llum es fusionen un any més a LlumBCN

Una nova edició del festival Llum BCN té lloc aquest pròxim cap de setmana a Barcelona, amb el copatrocini en aquesta ocasió de Colonial, que ha volgut estar present en una cita que en poc temps s'ha convertit en un dels esdeveniments més destacats de l'agenda de la Ciutat Comtal, i que té com a principal reclam l'embelliment dels edificis de la ciutat a través del llenguatge de la llum.

Llum BCN és un esdeveniment internacional amb arrelada presència en ciutats com Lió o Hèlsinki. A Barcelona se celebra des de 2012 i l'any passat va congregar a més de 190.000 persones, convertint-se en una de les cites més destacades d'hivern a la capital catalana.

L'esdeveniment és una clara mostra de com es pot interactuar amb l'arquitectura de la ciutat, de com a través de l'art i la creació es pot establir un diàleg entre el la ciutadania i els edificis, de com fins i tot aquells racons més emblemàtics poden adquirir nous significats a través de la innovació i la tecnologia.

Cal ressaltar que el certamen va viure un salt qualitatiu, i també quantitatiu, el 2018, en canviar d'ubicació i traslladar-se al barri barceloní del Poblenou. Més enllà de consolidar la cita, directament la va potenciar, en trobar, barri i festival, valors i sinergies en comú, expandint a més la cultura i innovació més enllà del centre de la ciutat. A més, l'atractiu de Poblenou és alt per si mateix, al ser una zona amb un alt teixit empresarial i creatiu i de gran potencial.

Colonial, dins del festival, patrocinarà dues instal·lacions artístiques, ‘Datamonolith’  de Ouchhh y 'Nyx' de l’artista holandès Gijs Van Bon.

Un festival que a més es traslladarà i de manera notòria a l'entorn digital, especialment a Instagram, en part gràcies al contingut publicat pels mateixos visitants, fruit de l'espectacularitat, atractiu i qualitat de les instal·lacions que es trobaran. En passades edicions, van ser milers les imatges publicades en xarxes socials, en una clara mostra de l'interès cada vegada major que desperta aquesta cita entre els ciutadans de Barcelona, i de la qual Colonial serà part activa.

Más artículos de Colonial