¿Com fer estalvis d’energia a l’oficina?

15/10/2019

¿Com fer estalvis d’energia a l’oficina?

Els edificis corporatius consumeixen una gran quantitat d’energia i són els responsables de gairebé la meitat d’emissions de gasos que es produeixen en el planeta. És necessari que els treballadors coneguin el consum de l’oficina i que s’adoptin una sèrie de mesures per a aconseguir eficiència energètica. Per això es necessiten dos passos anteriors: d’una banda, un estudi del consum real de l’oficina (moltes empreses es dediquen a fer aquests estudis); i d’altra banda, la conscienciació, de poc serveix que dos treballadors s’adaptin a aquestes solucions mentre que hi hagi cinc que no en facin cas.

No obstant això, la base per a aconseguir l'eficiència energètica està en les factures i les companyies contractades. Per tant, abans de prendre mesures amb els teus treballadors revisa com adaptar la teva factura a les teves necessitats.

Tria bé les teves tarifes

En molts casos, les oficines han estat ocupades per altres empreses però és necessari avaluar quina comercialitzadora triar per a contractar la llum amb ella. En analitzar el consum de la teva oficina determinaràs també si has de contractar una tarifa de llum amb discriminació horària, una estable o amb qualsevol altre element. El que és millor a l’hora de realitzar  aquest procés serà utilitzar un comparador que valori les empreses amb les quals contractar la llum i t'indiqui les millors per al teu cas, tenint en compte que existeixen diferents opcions en el mercat.

Solucions per a estalviar a l’oficina

A continuació, t’expliquem una sèrie de solucions que pots realitzar a la teva oficina per disminuir les teves factures elèctriques.

  • Utilitzar regletes amb visor de consum. És una mesura per a controlar el consum en temps real, això crearà conscienciació a l’hora de connectar un dispositiu o fer un ús més regulat d’ells.
  • Monitorar. Amb el monitoratge s’ofereixen mesures a les empreses per detectar on poden estar els seus estalvis potencials.
  • Llums LED. L’any 2019 encara hi ha una quantitat important d’empreses i llars que no tenen bombetes LED, sent un 85% d’energia el que s’estalvien, si es compara amb els tradicionals.
  • Analitzar l’aïllament de l’edifici. La façana i el seu recobriment no té la funció única de separar l’exterior de l’interior, aquesta és la clau perquè la temperatura no es coli en l’edifici, però així mateix, la seva orientació també determinarà la disposició dels recursos naturals que es poden aprofitar en l’oficina. Per exemple: la llum solar.
  • Triar bé el local. Com més facilitats tinguis per a fer canvis en la climatització i l’aïllament menys hauràs d’invertir en aquest sentit.

FACUA t’ofereix aquí, unes claus d’estalvi d’energia que es poden posar en pràctica també a la llar.

Más artículos de Colonial