Consells per a saber com suportar la calor a l'oficina

15/07/2021

Consells per a saber com suportar la calor a l'oficina

Ja estem a ple estiu i les altes temperatures a vegades són difícils de suportar a l'oficina. Experimentar un excés de calor pot provocar a més símptomes negatius per als usuaris, com somnolència, apatia, enrampades en els músculs, augment de la sudoració i sensació d'esgotament. Aquests senyals arriben a influir en la productivitat i concentració de les persones, que no arriben a sentir-se còmodes durant la jornada laboral.

Per evitar aquest tipus de situacions, és important realitzar una sèrie d'ajustos en els nostres espais de treball, així com portar una dieta apropiada. Si no saps per on començar, t'ensenyem una sèrie de recomanacions que et permetran afrontar la teva jornada laboral estiuenca de la forma més còmoda. No te'ls perdis!

Hidratació i alimentació

Si ja és recomanable beure molta aigua al llarg del dia, durant la temporada d'estiu és encara més important que el cos estigui ben refrigerat i hidratat. Si l'aigua no et convenç, pots provar amb begudes fredes com el te amb una mica de gel. De totes maneres, convé evitar que les begudes estiguin excessivament fredes, així com el consum de gas.

Pel que fa a l'alimentació, és millor deixar a un costat els menjars calents i més pesats, ja que augmenten la sensació d'incomoditat i somnolència, i optar per plats més frescos o lleugers, com a amanides o gaspatxos. Les fruites també són grans aliades per a combatre la calor, com per exemple la síndria, el meló o les cireres, ja que compten amb una gran quantitat d'aigua i resulten estupendes com a piscolabis en els descansos o com a esmorzar en jornades intensives.

Climatització a l'oficina

Aquest tema sempre és motiu de disputa a les oficines i sempre hi ha persones que tenen més calor que unes altres i a l'inrevés, el que suposa un alt desaprofitament del consum energètic. De cara a solucionar aquesta situació, la climatització és un dels factors més importants, ja que afecta directament la manera de treballar dels usuaris i també a la seva salut.

Per a treballar còmodament, es recomana mantenir una temperatura mitjana constant entre 24° i 26 °C, mentre que la humitat de l'aire ha d'estar entre 30% -70°%. S'aconsella també apagar els sistemes de climatització en acabar la jornada laboral i reduir-ho en zones poc utilitzades, com les sales de reunions, d'aquesta manera evitarem l'encesa i apagat continu dels equips.

Disseny dels espais de treball

A l'hora d'obtenir una bona climatització en les zones de treball, és important incloure una sèrie de millores en el disseny dels espais. Una bona opció és la utilització de finestres aïllants, ja que aquestes són els punts amb major fugida tèrmica de l'edifici. Aquestes finestres es caracteritzen per disposar de dues làmines de cristall en plans paral·lels i compten amb una cambra d'aire al mig que serveix com a separació entre l'interior i l'exterior.

Una altra opció és la utilització de cortines que evitin que la radiació solar entri per les finestres durant les hores de major incidència de llum solar. L'ideal és disposar d'una doble cortina, una blanca exterior que reflecteixi gran quantitat de raigs solars, i una altra més fosca per a l'interior, ja que retenen millor la calor.

Aquests són alguns dels consells a aplicar perquè aquest estiu puguis treballar còmodament en la teva oficina. Quins altres trucs o recomanacions teniu per a treballar fresquets a l'estiu?

Us llegim!

More articles from Colonial